WAKTU MALAYSIA :D

Sunday, June 5, 2011

IM BORED ! :(

salam readers :face7: , harini mmg hari yg amat membosankan :face10: .
pagi tadi aku terpakse bgun awal2 pagi untuk teman mama aku pegi JOGGING :face31: . pade mulenyer mmg aku rase MALAS gile nak bgun , tapi sbb kesian kan mama , yelah , mama aku da lame tak pegi jogging kan ? so , sbgai anak yg SOLEH , cehh wahh ! :face43: , aku pun lekas bgun pegi toilet untuk mandi . selesai mandi , then pkai baju :55: ape smue , aku dgn segera trus turun bawah untuk buka pintu and start enjin kerete untuk panaskan enjin :50: . then , kami ondeway lah pegi ke satu taman yg namenyer SETIA TROPIKA , JB :face17: . after smpai kt taman tuh , aku and mama terus berjogging sbnyk 1 round jee , sbb time tga jogging , tibe2 hujan turun plak :118: , tpi tak boleh nak mara kan ? takpelaa hujan tuh kan satu RAHMAT :face49: . time2 hujan trun neh lah perut terase lapar plak :face23: , aku and mama aku pun mencarik lah restoran :45: yg terdekat untuk menjamu selera sarapan pagi yg enak :face46: . selepas perut yg buncit neh suda di isi dgn mkanan yg sedap , kami ondeway balek ke rmah :53: .

Tapi bagi aku harini tetap hari yg membosankan :face10: , sbb takde pape untuk dibuat selain ONLINE FB and BLOGGER :face45:







IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

Monday, May 2, 2011

BERKELAH DI PANTAI AIR PAPAN (:





salam readers , harini aku nk story skit yg smlm aku and family aku pegi berkelah kt PANTAI AIR PAPAN . aku bertolak dari rmah jam 6.00 pagi , awal gile kan ? sbb mama aku kate , kalau kite gerak awal , tak ramai org kt sane nnti . so kire tak sesak lah . aku pun LAYAN jelah mama aku neh . perjalanan ke sane mngambil mase kire2 dlam 2 jam 1/2 .


Time aku smpai jee kt PANTAI tuh , PERGHH ! udare kt sane tak mcm nyaman GILE BAPAK plak kenn ? pantai die BERSIH , CANTIK , sng kate mmg INDAH2 belake lah :D
then , ku pun trun kan lah brg2 dari dlm kete , and carik tmpat untuk kiteorg berkelah (:
bile da dpat tmpat , aku dgn pantas trus bentang tikar untuk kiteorg duduk and letakkan brg2 kt situ . aku pun keluarkan lah camera D3000 aku dari dlam beg and snap2 photo kt situ (:
snap photo mama aku , adek aku , aku and pemandangan yg INDAH kt situ (:


After da puas snap2 photo , perut aku pun da berbunyi dari tadi . paham2 jelah , perut aku neh mntak dipenuhkan dgn makanan yaww ! :D
aku pun duduk dkt tikar and mntak mama aku nasi lemak . mmg sedap gile lah time aku makan tuh , yelah , makan di tepi PANTAI lah katekan :D


After perut sudah kenyang , aku lepaking kejap , yelah , tkkan nak terus pegi mandi laut , nnti kang perut bertambah BUNCIT :D
lepas aku da lepaking dlam 10-15 minit cam tuh , apelagi , aku terus gerak ke PANTAI yg INDAH tuh untuk mandi laut yg biru (:
aku mandi tuh agk lame jugak lah , dari pagi smpai lah ke tengahari (:
PERGHHH ! puas gile mandi :D


Then , aku pegi lah bilas badan and tukar baju (:
da settle tukar baju , aku pegi lah berjalan2 di pantai tuh and beli cenderamate kt situ .


Dlam pukul 3.00 petang mcm tuh , aku and family aku kemas2 and bergerak balik .
sepanjang perjalanan balik aku tido jee sbb penat GILE BAPAK LAH ! :D
tapi , takpe asalkan aku seronok and lepaskan tension (:




IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

Friday, March 18, 2011

CS MARI (:





Heyhey , hari rabu haritu aku TURUN town ( CITY SQUARE
GEMPAK tak GEMPAK lah weyhh , SAMUK gile ! :D 
ramai SIAL budak2 aku turun (: 
aku turun sane pun ade 2 sbb sbnrnyer :-


1. hampir sePARUH kott , budak2 aku AJAK aku turun .
2. aku nak jumpe seorang budak yg agak K**** banyak . 


Tapi budak yg aku nak jmpe tuh , die bole TAK datang , PERGHHH
takut ape ?! ==' 
time aku da tau budak tuh dtg , apelagi , pegi ENJOY lah ! :D 


Aku dgn budak2 aku pun pegi lah tgok MOVIE ,LEPAK2 , MAKAN2 , JALAN2 .
tgah sedap2 LEPAK , aku tnyer budak2 aku , 


                 AKU : weyhh , pkul brape ha
            BUDAK2 : da nak dkt pukul 5 doe , apesal ?


MAK AII , aku dgn GABRA nyer bgun and pnggil sorang mmber aku and ckp dgn die yg kite kene balek nehh . 
mmber aku pun ANGGUK jee (: 


Time nak blek tuh , aku SALAM2 dgn budak2 aku and terus gerak . 
aku kene blek awal sbb aku nak KEJE mlm neh (: 
kalau aku tak keje , aku bole STAY smpai MALAM (: 


Okelah , smpai situ jee aku nak taip , 
act , tgn aku MALAS + PENAT menaip nehh , HAHA :D
BYEBYE , ASSALAMUALAIKUM (: 



IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

Monday, March 7, 2011

MISSING YOU :(





YOU , i rindu you :( 
you nak tau tak tadi i BUAT ape ? 
tadi i MENANGIS :( 
i menangis bile TENGOK photo you :( 
SUMPAH ! i mmg rindu GILE dgn you sayang :( 


PEJAM CELIK PEJAM CELIK , da 61 hari you TINGGALKAN i sayang :( 
and da 3 MONTHS , 2 WEEKS and 1 DAY kite MARRIED sayang :( 
LAME kan ? :( 
kan bagus KALAU you ade kt sini , boleh you TEMAN i kan ? :( 
hurmm :( 
tapi .... tapi .... ALLAH lebih sayangkan you :( 
i RINDU you SANGAT2 wahai MARSHA ARSTELLA BINTI MOHAMMAD DAWSON PETER SYAH :( 


Memang lah ade ORANG kate , kalau i MENANGIS , you tak TENANG kat sane :( 
tapi ... i mmg tak boleh TAHAN lagi , setiap kali i TENGOK photo you ... TIAP kali tuh jugak AIR MATE i keluar sayang :( 
YOU , i RINDU you DEAR :( 


YOU , nnti BOLEH tak i nak JUMPE dgn you ? :( 
i TERINGIN sangat2 nak jmpe dgn you :( , BOLEH tak ? 
i TERINGIN nak PELUK you :( 
i TERINGIN nak CIUM you :( 
i TERINGIN nak CUBIT2 pipi you yg COMEL tuh :( 
BOLEH kan ? :( 


YOU ! I RINDU YOU ! I RINDU YOU ! I RINDU YOU !!!! :( 







IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

Sunday, March 6, 2011

MAAFKAN AKU WAHAI ADEK TERSAYANG :(







Wahai adek yg aku PALING sayang , please MAAFKAN aku . 
aku tau aku bnyk buat SALAH dgn kau wahai adek SAYANG
aku RINDU time kite gurau2 dulu :( 
SUMPAH doe , mmg aku rindu kau :( 
aku tau , aku BUKAN abg yg TERBAIK untuk kau . 
tapi TOLONG lah , please MAAFKAN aku . kau nak SURUH aku buat ape lagi ? 
nak suruh aku MELUTUT dpan kau ke ? HA ? ==' 
hurmm , kalau mmg itu yg kau nak , INYAALLAH , aku BUAT untuk kau :( 


aku mntak MAAF dgn kau sbb aku bnyk SAKIT kan hati kau . 
aku mntak MAAF dgn kau sbb aku bnyk SOUND2 kau . 
aku tau aku mmg terlalu bnyk SALAH dgn kau :( 
AKU MNTAK MAAF ADEK TERSAYANG :( 
AKU MNTAK MAAF SANGAT2 DGN KAU :( 
TOLONG LAH MAAFKAN AKU ! :( 
TOLONGG !! :( 


credit to adek : TERSAYANG , TERHEBAT , TERCINTA , TERCOMEL . (FARA ATYRAHH)  


IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

SHIT !





HEYHEY , korg mesti tertanye-tanyer kan ? ape yg SHIT nyer ? =='
knp aku TAIP mcm tuh kan ? ==' 
sbb nyer , FON (sony ericcson W205) aku baru kene REMBAT dgn TOYOL mane ntah ! ==' 
BENGANG tahap GABAN aku ! ==' 
aku PELIK lah , apehal lah dorg nak REMBAT fon aku yg MURAH tuh ? ==' 
dorg TAKDE fon ke ape ? ==' 
PELIK bin AJAIB ==' 


oke , cite nyer mcm neh . 
hari ISNIN haritu , aku dtg PETANG kt skola sbb ade TRAINNING bola sepak .
aku neh mmg MINAT gile dgn BOLA , HAHA :D 
oke , back to the story , aku smpai jee kt skola , aku terus gerak pegi DEWAN
smpai jee aku kt dewan , aku nmpak lah MEMBER2 aku yg tga TIMBANG2 bola . 
then , tak lame lepas tuh , cekgu suruh kiteorg pegi PADANG
smpai jee kt padang , kiteorg pun pakai lah BOOT bola . *betul ke aku eje neh ? ==' 
kiteorg pun TRAINNING lah , dari pukul 4.30 hingga 6.30 PETANG . 


trainning pnyer trainning pnyer trainning , sedar tak sedar JAM menunjukkan pukul 6.30 PETANG . cekgu pun panggil lah kiteorg dgn meniupkan WISEL nyer . 
aku pun dgn CEPAT carik lah BEG aku . smpai2 jee kt BEG aku tuh , aku tgok barang2 aku dah BERSEPAH ! ==' . aku PELIK lah , apesal BEG aku jadik mcm neh ? ==' 
tadi bukan main ELOK aku letak . aku pun TERUS mencari FON aku , aku SELUK sane , aku SELUK sini , hurmmm :( 
tak JUMPE pun . aku tnyer lah OLI (mmber aku yg di keluarkan pd SECOND HALF
" weyh , KAU ade nmpak tak , sape2 yg duduk2 sebelah BEG aku ? " 
OLI jawab : " TAKDE doe , aku tak NAMPAK pun sape2 yg duduk sebelah BEG kau . " 


MAK AIII ! , memang time tuh SHIT betullah ! =,= 
org yg REMBAT fon aku tuh mcm P****** A****** M** K** ! =,= 
penat2 aku keje SIANG MALAM , sbb nak beli FON tuh , die SENANG2 jee REMBAT kan ? =,= 
kepale B**** die ! =,=


Balik dari TRAINNING tuh , HATI aku mcm KAPAL yg di LAMBUNG ombak :( 
SEDIH ade , MARAH pun ade =,= 
HURMMM :( 


KPD ORG YG MEREMBAT FON AKU : weyh CELAKE ! aku TAKKAN maafkan KAU lah , wahai org yg sangat2 CELAKE ! =,= 
MAK BAPAK kau MISKIN sgt ke smpai kau nak REMBAT fon AKU
BODOH ! tak SEKOLAH AGAME pnyer ORG






IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (:

Saturday, March 5, 2011

WOHOHO ! LAGI 1 HARI MAU EXAM !









ALAMAK ! lagi 1 hari mau EXAM seyhh , mcm mane neh ? ==' 
satu SUBJEK pun aku TAK COVER lagi , ADUHH ! ==' 
itulah kau ayim , da last2 minit baru lah sibuk nak STUDY , sebelum2 neh tanak plak , HAIYAA ==' 
ISNIN : PAPER BM , BI and SEJARAH kot ==' 
senang lah jugak (: 

SELASE : PAPER MATH , SN , and lagi ape ek ? NTAHH ! ==' 

RABU : PAPER SENI jee (: 
hari RABU lah hari yg PALING BEST kott ! :D 
satu PAPER jee (: 

KHAMIS : PAPER GEO , SIVIK , AGAME (: 

tapi dalam bnyk2 PAPER , PAPER MATH and SN paling SUSAH kott ! ==' 
means , aku kene bnyk COVER subjek tersebut , ADUHH ! ==' 

okelah harap2 semue DOAKAN aku LULUS dalam semue SUBJEK oke ? AMIN ! (: 








IF KORANG SUKE KORANG LIKE , IF KORANG LAGI SUKE COMMENT2 LAH YEE (: